Ostatnio więcej czasu spędzam w kuchni. Gotuję, piekę.
Robię to co uwielbiam najbardziej.
Jako dietetyk oczywiście stawiam na fit dania, ale... nie kosztem smaku!
o to Fit Bounty!!
W smaku cudo! Ale, przyznam się Wam, że kawałek ze zdjęcia jadłam na trzy razy!
Ciasto może i ma sporo kalorii. W końcu bazujemy przede wszystkim na tłuszczach, ale za to syci szybko i na długo <3
- Zero Cukru -
FIT BOUNTY
spód
150g daktyle
50g płatki owsiane
10g olej kokosowy
50g banan
50g orzechy nerkowca
masa kokosowa
200g wiórków kokosowych
50g inuliny (opcjonalnie)
50g WPC*
1/2 puszki mleka kokosowego**
50g erytrytolu
czekolada do polewy
80g gorzkiej czekolady 80% bez cukru
1 łyżka mleczka kokosowego
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Odlać wodę, dodać resztę składników i dokładnie zblendować.
Dno blaszki wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę, dokładnie układając (spód + 2 cm po bokach).
Wstawić do lodówki.
Mleko kokosowe zagotować, odstawić na chwilę.
Wiórki wsypać do miski, zalać mlekiem, zamieszać. Dodać wszystkie składniki.
Masę kokosową przełożyć na spód daktylowy.
Wstawić do lodówki.
W rondelku stopić czekoladę z mlezkiem.
Polać ciasto, przechowywać w lodówce.
* Inuline i wpc można odpuścić, dodajemy wtedy więcej wiórków i erytrytolu.
** Przed użyciem wstrząsnąć puszką, żeby część stała połączyła się z częścią wodną.
Kalorie łącznie 3202kcal
Porcja 1/10 320 kcal
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz