W końcu jestem w domu! W ukochanym domku! Stęskniłam się strasznie za wszystkimi. Za rodziną, domem, zwierzętami i przyjaciółmi! Do wtorku sobie posiedzę tutaj. A potem wracam do studenckiego życia.
Właśnie w piekarniku piecze mi się ciasto i babeczki które zabieram do przyjaciółki, bo jadę na noc. Piekę marchewkowe, ponieważ jego kawałek będę mogła zjeść. Bo trwam w moim postanowieniu nie jedzenia słodyczy, przede wszystkim kupnych. Ale w paranoję nie popadam i dlatego piekę sama.
Tymczasem dodaję już dawny przepis na przepyszne placki których orzechowy aromat podbija kubki smakowe!
Orzechowe placki z serka wiejskiego
100g serka wiejskiego
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka miodu
łyżka słonecznika
łyżka orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym teflonie.
Smacznego
Puszyste, w pięknym kolorze. Bardzo smakowicie zapowiadają się te placki!
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie! Też chciałabym umieć robić takie równiutkie :)
OdpowiedzUsuńsuper:) i czekam na kolejne "domowe" przepisy:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na placki z serka wiejskiego :)
OdpowiedzUsuńdo wypróbowania ;d
OdpowiedzUsuńwyglądają cudownie takie grubaśne ;)
orzechowych jeszcze nie jadłam, ale pokuszę się o przygotowanie tylko z innymi orzechami, bo włoskich nie lubię.
OdpowiedzUsuńkusząco się prezentują, pasowałyby mi na jutrzejszy obiad :)
OdpowiedzUsuńnie mogę się przkonać do wiejskiego na ciepło i w plackach jakooś :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis ! Z pewnością wypróbuję ;D Czarodziejko =*
OdpowiedzUsuńUwielbiam z serka wiejskiego, a orzechowe muszą być jeszcze pyszniejsze :)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym takiego placka! z serkiem wiejskim nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńoj, nie jadłam jeszcze.
OdpowiedzUsuńale wyglądają naprawdę apetycznie ;]
Hej,
OdpowiedzUsuńWczoraj zrobiłam sobie placki na kolacje. Za pierwszym razem nie miałam masła orzechowego, ale tym razem miałam, dodałam i smak był dużo lepszym niż za pierwszym razem.
A dodaktowo każdego placka po usmażeniu posmarowałam odrobiną powidła śłiwkowego (mojej mamy) i posypałam płatakami migdałów:)
Efekt murowany:) polecam:)
serek wiejski, masło orzechowe -po takich placuszkach na śniadanie chyba nic nie może już zepsuć dnia ;)
OdpowiedzUsuń