Zazwyczaj jadamy go w wersji wytrawnej, a ja proponuję wam na słodko! Z jagodami!
Muszę się wam pochwalić, że dzisiaj jadę do domu!! Bardzo się cieszę! Jeszcze tylko kolokwium z chemii i na pociąg!!
Spaghetti z jagodami
60g makaronu spaghetti (u mnie durum)
100g serka wiejskiego
2 łyżki miodu
2/3 szklanki mrożonych jagód
płatki migdałów
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jagody rozmrażamy. Najlepiej w jakimś kubeczku, żeby sok został w nim jak się będą rozmrażać. Można je trochę podziabać widelcem. Dodajemy 1 łyżkę miodu. Wieśniaka mieszmy z drugą łyżką miodu. Cało oprószamy płatkami i zajadamy :D
Trafiasz w moje gusta! Bardzo lubię to połączenie. :)
OdpowiedzUsuń... a ty znowu kusisz :)))
OdpowiedzUsuńpychotka to musi być!!!
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
biorę w całości!
OdpowiedzUsuńMakarony lubię i wytrawne i na słodko. Bardzo fajne połączenie, będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPoczułam lato!
OdpowiedzUsuńach, kocham Twój obiad! ja niestety nie zamroziłam sobie jagód na zimę :(
OdpowiedzUsuń