Nie jem dużo mięsa... a jeśli już jem to zazwyczaj kurczaka... ostatnio postawiłam jednak na wegański obiadek! I muszę powiedzieć, że brak produktów zwierzęcych w daniu w cale mi nie przeszkadzał :)
Jestem również wielką fanką pieczarek! Nie wyobrażam sobie bez nich pizzy. A por... mhmmmm duszony por!! Mniam!
Pęczak z sosem pieczarkowym
5 łyżek pęczaku
1 łyżeczka oliwy
5 dużych pieczarek
10cm pora
1 łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej
przyprawy
2*100ml wody
Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na teflonie rozgrzać oliwę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Dusić na małym ogniu ok. 10min. Po tym czasie dodać pora pokrojonego w centymetrowe plastry. Wlać ok 100ml wody i dusić pod przykryciem kolejne 10min. W kubeczku wymieszać 100ml wody, przyprawy i mąkę i wlać na patelnię. Chwilę mieszać do zgęstnienia sosiku.
Smacznego
Do zabawy zostałam zaproszona przez Papayę i use imagination
1. Uwielbiam zwierzęta.
2. W dzieciństwie byłam ogromną fanką Britney Spears.
3. Mój ideał faceta to Orlando Bloom!!
4. Mam problemy z postrzeganiem siebie, bardzo nie lubię swojej figury.
5. Uwielbiam śpiewać.
6. Jestem bardzo chaotyczna.
7. Uwielbiam stawiać na swoim.
smacznie sie zapowiada :D
OdpowiedzUsuńByły już podobne zabawy, całkiem fajne :)
OdpowiedzUsuńDanie niezwykle proste, ale często właśnie takie są najsmaczniejsze ^^
Ciekawie się prezentuje. Też uwielbiam pieczarki, ale por.. zdecydowanie się nie lubimy ;)
OdpowiedzUsuńproste, a na pewno smaczne :)
OdpowiedzUsuńPychotka. Jak zwykle kusisz i inspirujesz :P
OdpowiedzUsuńzazdroszczę kawusi ! ja do najbliższego starbucksa mam 260 km xd tak więc pozostaje mi delektowanie się domową kawą w kubku z sturbucksa xd
OdpowiedzUsuńdzięki za zaproszenie:) dałam już notkę pod dzisiejszym śniadankiem:) co do 4 punktu mam to samo:)
OdpowiedzUsuńmmmm...do tego jeszcze zasmażane buraczki i jestem w raju :D
OdpowiedzUsuńOch, znów zaproszona. ;p I co ja mam biedna teraz wykombinować, już brałam w czymś takim udział. Może odpowiem na Eozynie? ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczarkowy sos!
Bardzo smaczne, dzięki za przepis, właśnie zrobiłam na obiad :D
OdpowiedzUsuń