Ostatnio zamęczam Was wypiekami. Harataniec, Sernikobrownie czy zwykły placek ze śliwkami i jabłkami. Ale, dzisiaj propozycja śniadaniowa. Też na słodko, ale jest to słodycz niczym nie dosładzana. Kiedyś nie wyobrażałam sobie takiego tosta w innej wersji niż na wytrawnie. Teraz wolę inne dodatki. A, że Emma kusi mnie cały czas chałwą! To i ja w końcu musiałam wgryźć w nią ząbki.
Nie wiem która wersja bardziej mi smakowała. Obie podbiły moje serce.
A robione z babcinego, domowego chlebka. Więc jeszcze smaczniej. I jajo od babcinych kurek.
Ostatnio również zaopatrzyłam się w olej kokosowy na którym smażę. Jest bardzo zdrowy, a wszystko ma dzięki niemu lekko kokosowy aromat. I nawet warzywa mi tak smakują.
A, przy okazji chciałabym się z wami podzielić moim małym sukcesem. Pierwszą publikacją w gazecie. Na papierze drukarskim ukazała się moja autorska dietetyczna tarta z warzywami.
Tosty francuskie
1/2 jajka
20ml mleka
2 kromki chleba
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
Jajko roztrzepujemy z mlekiem. Chleb maczamy i smażymy na oleju.
Jemy sam lub z dodatkami. U mnie twaróg z jogurtem (bez dosładzaczy), chałwa i czekolada kokosowa.
a ja tak kocham francuskie na słodko, że nie wyobrażam sobie zjedzenia ich na wytrawnie^^ świetne dodatki do nich dobrałaś, musiały byc pyszne:)
OdpowiedzUsuńi oczywiście gratuluję publikacji:*
UsuńPyysznie, olej kokosowy to fajny pomysł, też muszę się rozejrzeć. A mogłabyś napisać coś więcej o dietetyce? Dostałam się w tym roku i jestem ciekawa co mnie czeka ;)
OdpowiedzUsuńChałwa<3. Biorę. Gratuluję:D!
OdpowiedzUsuńgratuluje publikacji! to duzy sukces! :-) super! a w jakiej to gazecie? chetnie bym ja nabyla! :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam tosty francuskie! Wersja z chałwą zdecydowanie do mnie przemawia, pycha :)
OdpowiedzUsuńtosty francuskie to smaczny posiłek ,twoje wyglądają idealnie ;)
OdpowiedzUsuńgratulację publikacji ;p
Tosty francuskie to chyba najlepsze możliwe tosty <3 Z chałwą i twarogiem? Niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńI gratuluję, to wielki sukces :)
Gratuluję:) tosty mega pyszne :D sama ostatnio takie jadłam :D I te dodatki.... Wspaniałe :D
OdpowiedzUsuńMam prośbę. Jeśli to nie byłby problem mogłabyś mi udostępnić swojego bloga śniadaniowego? Byłabym wdzięczna :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
oj co za szkoda, że teraz śniadaniowy jest tylko dla uprawnionych! a tak lubiłam go czytać... nawet nie wiedziałam, że wróciłaś do pisania tam :)
UsuńNo właśnie nie wróciłam do pisania na śniadaniowym. Ervisha przykro mi, ale śniadaniowy został zamknięty i nie chciałabym go komukolwiek udostępniać.
UsuńAha rozumiem :) Nic się nie stało. Dziękuję jednak za informację :) Pozdrawiam
UsuńUwielbiam tosty francuskie, juz tak dawno ich nie jadłam, muszę ja zrobić w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńWitaj imienniczko! :) Gratuluję publikacji!
OdpowiedzUsuńKurcze, Twoje tosty wyglądają nieziemsko pysznie, a ja jeszcze nigdy takowych nie próbowałam!
Wieki nie jadłam tostów francuskich. Kusisz :)
OdpowiedzUsuńfajny przepis i gratuluje publikacji:)))
OdpowiedzUsuńZjadłabymm.. zjadła:)
OdpowiedzUsuńhej, czy ten olej kokosowy można zastąpić jakimś innym olejem np rzepakowym lub po prostu oliwą?
OdpowiedzUsuńTosty wyglądają pysznie i chętnie bym wypróbowała przepis.
oczywiście :D
UsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń