Najbardziej czekoladowe ciasto świata ze słodkim karmelem, przełamane słoną nutą. Kto nie lubi soli może pominąć, ale ja polecam.
Brownie z solonym karmelem
200g gorzkiej czekolady
200g masła
3 jajka
150g cukru pudru
100g mąki pszennej
sos karmelowy
1/2 szkl cukru
1/2 szkl kremówki
3 łyżki masła
+ sól morska
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić, dodając stopniowo cukier puder. Wlać ostudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę i delikatnie mieszać.Piec 20min w 180stopniach.
Cukier zalać odrobiną wody, na małym ogniu mieszać do powstania karmelu. Zdjąć z ognia, dodać masło i śmietankę, wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu do powstania sosu.
Ciasto podawać polane sosem, z szczyptą soli.

Ciasto znosi podróże male i duże.
OdpowiedzUsuńPyszności!
Wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w akcji "Świąteczne Słodkości!"
http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/swiateczne-slodkosci
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńale musi być pyszne takie połączenie:)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńJakie idealne! Brownie z dodatkiem karmelu? Biorę :)
OdpowiedzUsuńWow, wygląda fantastycznie! : )
OdpowiedzUsuńPięknie podane brownie! *.*
Po prostu mistrzostwo! :D
o jejciuniu, jakie to musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńTo takie wyrafinowane połączenie :)
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie, smacznie i elegancko !
OdpowiedzUsuńWow https://google.pl
OdpowiedzUsuń