wtorek, 26 listopada 2013

Bezglutenowy migdałowo-kasztanowy suflet twarogowy

W tym o to suflecie połączyłam trzy składniki które tak bardzo lubię.
Twaróg, migdały i ostatnio spróbowane kasztany.
Do tego szczypta cynamonu i kilka ziarenek prawdziwej wanilii.
Pozostając w klimacie diety bezglutenowej.
Suflet wyszedł przepyszny, mięciutki, lekko słodki, z posmakiem migdałów. Trochę jak puszysty serniczek.
Idealny deser, śniadanie czy kolacja.
Suflet pieczony w wirtualnej kuchni wraz z







Bezglutenowy migdałowo-kasztanowy suflet twarogowy
1 jajko
1 łyżeczka mąki migdałowej
80g twarogu
30g kremu kasztanowego
1/2 łyżeczki stewii w proszku <lub miodu>
cynamon i wanilia
migdały do posypania

Białko oddzielamy od żółtka. Żółtko ucieramy z twarogiem,słodzikiem/miodem, mąką i kremem kasztanowym na puszystą masę. Białko ubijamy i stopniowo dodajemy do przygotowanej wcześniej masy, delikatnie mieszając.Posypać blanszowanymi migdałami.
Piec 20min w 180 stopniach.

9 komentarzy:

  1. Bajecznie wygląda. Z kasztanami musiał być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda zabójczo! Pychota! Dzięki za udział w akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chcę. Wzamian dam czekoladę czy co tam chcesz a mam w kuchennej szafeczce...MRAU

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...