
Zawsze miałam ochotę na pasztet z soczewicy, ale, że w lodówce miałam trochę mięsa mielonego które trzeba było wykorzystać wizja wegetariańskiego pasztetu legła w gruzach.
Ale, wyszło na prawdę pyszne.
Pasztet drobiowo-soczewicowy
3/4 szkl soczewicy czerwonej
150g mięsa mielonego
3 duże marchewki
1/3 szkl otrębów owsianych
1 jajko
1 cebula
4 łyżki oliwy
3 łyżki pestek dynii
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
1/2 łyżeczki majeranku
pieprz/sól
Soczewicę ugotować i ostudzić. Marchewkę obrać i ugotować. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulę.
Wszystkie składniki połączyć i zmiksować blenderem na gładką masę.
Piec 50min w 180stopniach.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz