Śniadanie w pidżamie. Najlepiej placki. Z dużą ilością masła orzechowego.
Zielone w środku, słodzone naturalnie bananem. Na domowym kefirze hodowanym w słoiku.
Najlepsze.
Zjedzone z Slyvvią z porannych, skąd też pochodzą zdjęcia.
Placki cukiniowo-bananowe na kefirze
1.5 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka sody
1/2 cukinii startej i odsączonej z nadmiaru wody
1 duży banan
2 jajka
1 szkl kefiru
1 łyżeczka oliwy
Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć na teflonie z obu stron.
uwielbiam takie placuszki ! Pycha :)
OdpowiedzUsuńPysznie i w dobrym towarzystwie :>
OdpowiedzUsuńA gdzie kupujesz masło orzechowe? Kiedyś jadłam przepyszne masło orzechowe takie słodko słone, później kupiłam jakieś w markecie i było mało smaczne, tylko słone bez tego posmaku słodkości.
OdpowiedzUsuńWidać rękę Sylwii w tych plackach :D
OdpowiedzUsuńto dziwne:P bo ja robiłam placki
Usuńhaha, no to macie już podobną ''rękę do placków'' :D
Usuń