czwartek, 10 kwietnia 2014

Duszona dynia z jarmużem w pomidorach


Pierwsze podejście do jarmużu. Udane. Najlepiej podobno udusić go z dużą ilością czosnku.
U mnie z dodatkiem dyni, którą znalazłam na dnia szafy i pomidorów. Podane z ryżem i brokułami.
Pyszności


Duszona dynia z jarmużem w pomidorach
300 g dyni
2 garści jarmużu
1 łyżka oliwy
1/2 puszki pomidorów
1 szklanka bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
chilli/pieprz/sól

Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać dynię i przesmażyć kilka minut. Zalać bulionem, dodać jarmuż. Trzymać na gazie ok. 5 minut mieszając. Pod koniec dodać pomidory i doprawić. Dusić na małym ogniu kilka minut, do zredukowania płynów.

5 komentarzy:

  1. uwielbiam duszony jarmuż, pyszne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis i chętnie dodam go do akcji "Dania dla urody" - proszę tylko wkleić baner akcji pod postem. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiesz, że ja nie jadłam jeszcze jarmużu? Chyba czas to nadrobić, bo to danie wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...