sobota, 19 kwietnia 2014

Kakaowa Babka na jogurcie

Słodka, mokra, kakaowa z nutą kawy i posmakiem amaretto.
Na święta, do kawy. Polana czekoladą.
Pieczona w blaszce i z kakao które można wygrać w konkursie na blogu.
Konkurs z DecoMorreno



Kakaowa Babka
220g  mąki pszennej
30g mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl cukru
1/2 szkl kakao
150g masła
3 jajka
1 szkl jogurtu greckiego
50ml mocnego espresso 
30ml amaretto


Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku cały czas miksując w jedną stronę. Do masy dodać jogurt, kawę i amaretto cały czas ucierając.
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Połączyć suche z mokrymi za pomocą miksera.
Piec 50min w 180stopniach
Polać stopioną mleczną czekoladą. 


Wielkanocne Smaki - edycja IV Smaki dzieciństwa

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :) Lubię takie ciemne wnętrza :D

    OdpowiedzUsuń
  2. mogłam dodac do mojej mąki ziemniaczanej... może by sie tak nie rozwalila... ehh :D
    Twoje wyglada przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Its like you read my thoughts! You seem to grasp a lot approximately this, like you wrote the book
    in it or something. I feel that you simply could do
    with some % to pressure the message house a little bit, however instead of that, that
    is fantastic blog. A great read. I'll definitely
    be back.

    my blog post Boom Beach Hack

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...