środa, 22 stycznia 2014

Kapusta modra z jabłkiem

Śląska kuchnia. Kapusta w wersji na ciepło z jabłkiem.

 Kapusta modra
1/2 kapusty
1 jabłko
2 łyżki masła
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
pieprz
2 łyżki octu 

W dużym rondlu topimy masło, wrzucamy poszatkowaną kapustę i chwilę smażymy, mieszając. Dodajemy cukier i ocet  i dusimy na małym ogniu przez około godzinę.
 Po tym czasie dodajemy starte jabłko, doprawiamy i dusimy jeszcze 10min. Niskokaloryczny styczeń

4 komentarze:

  1. Moja babcia robiła taką kapustę, kiedy jako dziecko nie tolerowałam warzyw w postaci absolutnie żadnej przez duże 'Ż'. teraz to co innego, teraz czerwone dodatki wyjątkowo mi smakują, a raczej nie czerwone, ale... modre!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tą kapustę! z chęcią zjadłabym taką domową wersje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna do klusek slaskich z sosikiem

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...