piątek, 6 grudnia 2013

Trufelki czeko-śliwka o orzechowo-kokosowym aromacie

Na Mikołajki. Bo najlepiej obdarowywać słodkościami.
Trufle są intensywnie czekoladowe. Mieszanina smaków tworzy idealną kompozycję, wszystko ze sobą współgra.
Trufle na Mikołajki przygotowałam z Gin, Panna Malwinna
Mirabelka 






Trufelki czeko-śliwka o orzechowo-kokosowym aromacie
1 tabliczka mlecznej/gorzkiej czekolady
50g śliwek suszonych
2 łyżki tartych orzechów laskowych <migdałów, można pominąć>
łyżka masła
50ml mleka kokosowego
+ opcjonalnie cynamon

Śliwki pokroić na drobne kawałki. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej z masłem i mlekiem kokosowym. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i odstawić na 2h do zgęstnienia masy.
Ręcznie formować kulki, następnie obtoczyć w kakao/wiórkach kokosowych.


Menu party! Imprezowe przekąski

11 komentarzy:

  1. Uwielbiam trufle , są cudowne ! A w takiej wersji lubię je najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają :) Na pewno skusiłabym się na takie trufle.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja chcę takie <3 Muszę zrobić, bo trufli jeszcze nie robiłam, a prezentują się pyysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie dość że śliczne to pewnie pyszne i wciągające ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. są w nich orzechy, jest i nuta kokosu - są świetne!
    bardzo dobry, i smaczny, pomysł na prezent :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O mniam, musiały smakować bosko :) Prześliczne Ci wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Małe pyszności! Dzięki za udział w akcji!

    OdpowiedzUsuń
  8. ale czy mogą je jeść cukrzycy?

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...