Uwielbiam połączenie banan-wanilia-orzech. Gości u mnie najczęściej na kolację razem z
twarożkiem. Ale można ja również wykorzystać w tostach francuskich.
Dodatek banana sprawia, że nie musimy dodatkowo dosładzać naszego dania.
W wirtualnej kuchni gotowałam z
Martynosia: http://codzienne- gotowanie.blogspot.co.uk/
Bananowo-waniliowe tosty francuskie z migdałami
bułka/ 2 kromki chleba
1 jajko
ziarna z laski wanilii
1 mały banan
1 łyżka migdałów
1 łyżka masła
Jajko roztrzepać. Banana rozgnieść, migdały zblanszować, wydłubać ziarna z kawałka laski wanilii i wymieszać z jajkiem. Chleb obtoczyć w jajku. Smażyć na maśle z dwóch stron.
genialne smaki! muszę sobie zrobić takie tosty :) koniecznie!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysl! :)
OdpowiedzUsuńPS. Gotowałam ja nie Mopsik;)
Tak tutaj wkradł się błąd, ale ja też gotowałam ;)
UsuńUwielbiam tosty francuskie! Wspaniała propozycja do naszego wyzwania. Mam jakiś problem z mailami, bo nie dochodzą moje na skrzynkę wspólnego gotowania, dawałam znać, że jestem gotowa, ale nie doszło na skrzynkę...zatem zgłaszam teraz ;)
OdpowiedzUsuńNO i już wiem co zjem na jutrzejsze śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńA to ja chcę takie, ja! Banan, migdały, wanilia, a to wszystko na tostach? Cudo :)
OdpowiedzUsuńMniam, wyjątkowo smakowite :)
OdpowiedzUsuńpychotka <3
OdpowiedzUsuńtosty francuskie wyratują z opresji nawet najbardziej czerstwy chleb (;
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Dziękuje za wpis w akcji śniadania w pracy :)
OdpowiedzUsuńtosty, banan i wanilia ! zdecydowanie pyszne smaki, a migdały to jeszcze idealne dopełnienie :)
OdpowiedzUsuńale smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńooch, widzę takie z chałki na swoim talerzu, trzeba zrobić koniecznie
OdpowiedzUsuńtotalnie przepadłam... muszę zjeść!
OdpowiedzUsuńWłaśnie te tosty są bardzo smaczne jeżeli chodzi o śniadanie i u mnie dzieciaki wprost je uwielbiają. Ja również uwielbiam wykorzystywać przepisy z https://basiazsercem.pl/ gdyż wiem jak dania mączne potrafią być dobre.
OdpowiedzUsuń