Byłam zachwycona i nie raz powtórzę.
Przepis wegański przygotowałam w wirtualnej kuchni z
Panna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/
Dobromiła http://dobrosmaki. blogspot.com/
Bartoldzik http://www. facetnatalerzu.pl/
Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/
Martynosia http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/Marynowane tofu z chińskimi warzywami
tofu 150g
łyżeczka sosu sojowego
łyżeczka oliwy
łyżeczka wody
łyżeczka soku z cytryny
odrobina imbiru (najlepiej świeży)
ząbek czosnku
szczypta soli i pieprzu
+ warzywa chińskie + sól/pieprz + oliwa
+ ryż
Tofu pokroić. Wszystkie płynne składniki wymieszać i przyprawić. Wymieszać dokładnie z marynatą, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Patelnię rozgrzać, tofu odsączyć i smażyć kilka minut do zrumienienia.
Warzywa podsmażyć na łyżce oliwy.
Podawać z ugotowanym ryżem.
ciekawy pomysł:) bardzo kolorowe danie:)
OdpowiedzUsuńkurcze już tyle razy miałam w ręce tofu a za każdym razem wracam i odkładam go na półkę z powrotem bojąc się że mi nie zasmakuje... jak sądzisz? :>
OdpowiedzUsuńmiałam identycznie :D
Usuńzaryzykowałam i posmakowało mi
To przepis na jedną porcję? Wygląda naprawdę zachęcająco : )
OdpowiedzUsuńtak
Usuńjakoś nie mogę się do niego przekonać, a tak zachęcająco wygląda :)
OdpowiedzUsuńTwoje danie wyglada cudownie! takie kolorowe - bardzo apetyczne! Tylko ze ja jakos nie moeg przekonac sie do tofu. Kiedys raz sprobowalam w jakiejs chinszczyznie i bardzo mi to nie podeszlo - smakowalo jak gabka, moze bylo jakos zle przygotowane, ale to zdecydowanie nie moj smak;)
OdpowiedzUsuńZachęcająco wygląda! :) Fajne danie, wegetariańskie i takie kolorowe :) Pyszności.
OdpowiedzUsuńNie jestem doświadczona w używaniu tofu... Jakie wykorzystałaś?
dariawkuchni.
naturalne
UsuńWygląda ślicznie i nie wątpię, że świetnie smakuje.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania z tofu, są najprostsze i najlepsze. Dzięki takiemu zestawieniu można przekonać do tego pysznego serka niejedną zrażoną osobę :) Piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńJa już do tofu jestem przekonana, więc wiem, że takie danie to fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńI jemy na zimno? Bo polecasz do piknika z dzieckiem...
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.
OdpowiedzUsuńJakiego ryżu użyłaś?
OdpowiedzUsuńPowtórzę pytanie: jaki to ryż?
Usuńwedle uznania
Usuńooo w tych przepisach dieietycznych figury jeszcze nie ma nic z tofu, koneicznie musisz dodać!! :D
OdpowiedzUsuń