środa, 3 kwietnia 2013

Zupa krem z porów


Po świętach przyszedł czas na coś lżejszego i na pewno nie zawierającego "jajek" których większość ma na pewno dosyć.
Pyszny, delikatny, sycący.
Krem z porów.

















Zupa krem z porów
500ml bulionu
1 duży por
2 ząbki czosnku
cebula
2 łyżki masła
2 ziemniaki średnie
sól/pieprz
śmietana/ serek naturalny

Czosnek posiekać i obsmażyć na maśle, dodać cebulę i po minucie pokrojone pory. Zeszklić.
Bulion zagotować, dodać pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości. Dodać por, doprawić.
Zupę zmiksować.
Podawać z śmietaną lub serkiem i pieczywem.

4 komentarze:

  1. ten krem z porów prześladuje mnie już chyba od roku, namawiając do ugotowania xD chyba muszę mu w końcu ulec :D

    OdpowiedzUsuń
  2. zupka super, już dawno za mną chodziło coś takiego, ale z braku blendera nie podejmowałam wyzwania. Twój przepis dzięki prostocie zmobilizował mnie do zakupu blendera i to był pierwszy przepis, jaki wykorzystałam po zakupie blendera.Efekt zachwycający ! Następnym razem wszystkie składniki pomnożę x4, aby nikt nie marudził , że mało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, właśnie dzisiaj zamierzam zrobić :) Ciekawe jak wyjdzie

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://passionatanyprice.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...