poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Waniliowo-truskawkowe babeczki z czekoladą

Tęsknię za latem. Świeżymi truskawkami zerwanymi prosto z krzaczka.
Ratuję się babeczkami truskawkowymi. Chociaż trochę oddają klimat tych pięknych dni.


Waniliowo-truskawkowe babeczki z czekoladą
1 szkl mąki pszennej
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
3 łyżki kisielu truskawkowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
50ml oliwy/oleju kokosowego
150g cukru
150g maślanki/ jogurtu naturalnego
50ml syropu truskawkowego
aromat waniliowy
60g czekolady
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, jajkami, olejem, cukrem, maślanką i połamaną czekoladą. Odkładamy 1/3 masy i mieszamy ją z kisielem i syropem truskawkowym. Do 2/3 masy dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego
Foremki wypełniamy do połowy waniliową  masą, na dodajemy łyżkę masy truskawkowej.
Pieczemy 25min w 170stopniach.
Smacznego

11 komentarzy:

  1. wyglądają tak uroczo! śliczne <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają cudownie i na pewno też tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki, cieszę się, że moje zdjęcia coraz bardziej Wam się podobają.

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno smakuję wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Osz Ty cfffffaniaku, dodałaś kisiel!

    OdpowiedzUsuń
  6. Też piekłam babeczki, ale z malinami i wiśniami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam na nie ochotkę :) wiesz, wyglądają jak smootie, piękne.

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm waniliowo-truskawkowe - pycha !!! fajnie wyglądają ;D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...