Jadłam już gofry posmarowane ricottą. Ale z nią w środku nie.
A, skoro ricotta hotcakes są jednymi z moich ulubionych placków to dlaczego nie wsadzić tego serka również do gofrów.
Wyszły pyszne. Delikatne, chrupiące, a w środku mięciutkie.
Ricottowe gofry /2porcje/
szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150g ricotty
1 jajko
1 łyżka stopionego masła
odrobina mleka
Wszystkie składniki wymieszać. Mają być gęste. Piec w rozgrzanej gofrownicy, studzić na kratce.
Zrób schorowanemu dziecku...
OdpowiedzUsuńO tak z ricottą są przepyszne!:)
OdpowiedzUsuńSuper, będę musiała wypróbowac ;]
OdpowiedzUsuńObłędne! Również uwielbiam hotcakesy, muszę koniecznie spróbowac tych gofrów :)
OdpowiedzUsuńNo jaki fajny pomysł, pycha! :)
OdpowiedzUsuńOoo, takuch gofrow nigdy nie jadlam! Wygladaja mega, takie zlociste i pewnie bardzo chrupiace :)
OdpowiedzUsuńJak chrupiące to biorę :D
OdpowiedzUsuńty tu mnie goframi kusisz,a ja tak dawno ich nie jadłam , super !
OdpowiedzUsuńbiorę w ciemno ;)
OdpowiedzUsuńGofry.. :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuń