sobota, 9 marca 2013

Sernik idealnie kremowy




 Rodzinne spotkanie. Choć okazja jest smutna wszyscy starają się patrzeć na świat optymistycznie.
Zastawiony stół i talerz ze słodkościami.
Sernik idealny, zbity, kremowy, nie za słodki.
Jednym słowem pyszny.



Sernik idealnie kremowy
250g ciasteczek digestive
1 czekolada mleczna
100g masła

Ciasteczka pokruszyć. Czekoladę stopić z masłem i wymieszać z ciasteczkami. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wyłożyć masą ciasteczkową.

1 kg twarogu półtłustego (dwukrotnie mielony)
200g mascarpone
6 jajek
1.5 szkl cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniacznej
2 łyżki kaszy manny
sok z 1/2 cytryny

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Wszystkie składniki zmiksować razem Masę wylać na przygotowany wcześniej spód.
Piec 40min w 180stopniach. Później zmniejszyć do 150 i piec 30min. Studzić w piekarniku. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Wielkanocne Smaki III

7 komentarzy:

  1. Kocham serniki ponad wszystko! Do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda po prostu idealnie! A jak ma w składzie mascarpone, to na pewno smakuje obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi narobiłaś ochoty na kawałek takiego sernika!

    OdpowiedzUsuń
  4. wow , wygląda naprawdę idealnie *-* super !

    OdpowiedzUsuń
  5. Współczuję smutnej okazji i życzę, aby kolejna była radosna, dla równowagi :)
    A ciasto wygląda cudownie :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...