sobota, 2 marca 2013

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Moje ulubione. Kiedy nie wiem co zjeść na obiad, to one lądują na moim stole. Z ciągnącym się serem.... mniam!
Chyba nawet pokuszę się, żeby powiedzieć, że wolę takie wytrawne naleśniki od tych słodkich.
Oczywiście muszą być ze szpinakiem.
I kto by pomyślał, że dopiero na studiach spróbowałam szpinaku .

Naleśniki ze szpinakiem i serem (6sztuk)
1 jajko
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki mąki pszennej
szczypta proszku do pieczenia
150ml mleka
100ml wody
sól
łyżeczka oliwy

Składniki miksujemy i smażymy na teflonie.

250g mrożonego szpinaku
60g żółtego sera
sól/pieprz/czosnek

Szpinak rozmrażamy w garnku, doprawiamy i pod koniec dodajemy ser.

Naleśniki zwijamy. I przysmażamy na patelni.

12 komentarzy:

  1. szpinak i ser to jedno z lepszych połączeń! w naleśnikach smakuje genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, Siaśka, wpadam na obiad <3 Uwielbiam te naleśniki!

    OdpowiedzUsuń
  3. To naleśnikowe połączenie jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam nalesniki ze szpinakiem :) To jedne z moich ulubionych :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ze szpinakiem, pychota!

    OdpowiedzUsuń
  6. O nie, dzisiaj w siebie więcej nie zmieszczę;p.

    OdpowiedzUsuń
  7. właśnie takie wersje wytrawnych naleśników uwielbiam najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dzięki za udział w akcji.Naleśniki- co tu duzo mówic- pierwsza klasa :D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...