piątek, 28 września 2012

Kurczak w papierze do pieczenia


 Piję kawę, patrzę na zachodzące słońce, uśmiecham się na widok kota leniwie przeciągającego się na moich kolanach. Jutro wczesna pobudka, podróż i studia! Koniec wakacji... ale jeszcze mam weekend!
Pewnie słyszeliście już o nowym "pomyśle na... kurczaka w papirusie" autorstwa jednej z wiodących marek produkujących żywność. Cóż od zawsze wolę domową wersję. A gdzieś mi kiedyś na jakimś blogu mignęło, że można gotowy papirus zrobić samemu.
Producenci zapewniają, że kurczak będzie aromatyczny i soczysty i tak było. Wystarczy kawałek papieru do pieczenia, mieszanka ulubionych przypraw i mamy zdrowego kurczaka.



Kurczak w papierze do pieczenia
pierś z kurczaka
papier do pieczenia
odrobina oliwy
przyprawy
Kurczaka kroimy na kilka plastrów i obtaczamy w przyprawach. Z papieru wycinamy prostokąt i smarujemy go odrobiną tłuszczu. Pierś kładziemy na jednej częsci i przykrywamy drugą. Mniej, więcej, o tak:

Kurczaka smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron.
Smacznego

7 komentarzy:

  1. studia, taak..:) jeszcze tylko dwa dni!

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna insrukcja, pomyslowa ;p

    a kurczak jak to kura- zawsze dobra ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy i szybki sposób na aromatycznego kurczaka ,podoba mi się ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też takiego kurczaka chcę! Zrobię na obiad koniecznie ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest mega soczysty i pyszny, żadnego tłuszczu. Jak dla kogoś kto choćby się odchudza, albo lubi żywność w zdrowszej wersji to jest to mega pomysł. Ja do tego używam papieru E4OSBS01 bo jest wytrzymalszy.

    OdpowiedzUsuń
  6. Marionetka ale to jest chyba papier wielokrotnego użytku... nadaje się do metody papirusa?

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...