sobota, 21 kwietnia 2012

Sałatka z ryżu brązowego i awokado


Bardzo nie podoba mi się pogoda. A było tak ładnie. Ale chyba nic na to nie poradzę, choćbym bardzo chciała.
Już tak mam, że mój żołądek bardzo źle reaguje na tłuste potrawy. Nie mogę jeść rzeczy smażonych na głębokim oleju czy sałatek na bazie samego majonezu. Ale jednak tłuszcze są ważne i to bardzo! Więc powinniśmy się starać codziennie dostarczyć sobie NNKT. I awokado jest tutaj świetnym wyjściem. Jak do tej pory najczęściej w postaci pankejków. Jednak zdecydowałam się też na sałatkę. I bardzo, bardzo mi smakowała. Jest to przepis który będę powtarzać kiedy tylko dostanę awokado w jakiejś przyzwoitej cenie.


Sałatka z ryżu brązowego i awokado
2 woreczki ryżu brązowego
1 awokado
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
2 ząbki czosnku
sól/pieprz
2 łyżki jogurtu naturalnego
Ryż gotujemy. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy ryż z awokado i odsączonymi kukurydzą i fasolą. Dodajemy jogurt, wyciśnięty czosnek i przyprawiamy do smaku.
Smacznego


5 komentarzy:

  1. Bardzo mi się podoba ten pomysł. :D
    Mój żołądek też źle znosi ciężkostrawne potrawy :<

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne!!! i awokado jest SUPER!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...