Czy u was też jest taka piękna pogoda? Słońce świeci i jest tak wiosennie... Właśnie wróciłam z krótkiego spaceru. Zimowy płaszczyk zamieniłam na wiosenną kurteczkę, którą i tak rozpięłam.
Cudownie jest i niech już tak zostanie.
A teraz pytanie, kto lubi ser? Ja lubię. Pleśniowy i mozzarellę, a wersję żółtą tylko stopioną. Więc propozycja tego spaghetti jest idealna dla serowych smakoszy. No i szpinak! Zdecydowanie polecam :D
Spaghetti ze szpinakiem w trzech serach (2 porcje)
140g makaronu spaghetti
250g szpinaku mrożonego
1 łyżeczka oliwy
2 ząbki czosnku
80g mozzarelli
80g camemberta
80g sera gouda
1 łyżka jogurtu naturalnego
przyprawy
Makaron gotujemy al dente. Czosnek rozgniatamy i chwileczkę przysmażamy na oliwie. Dodajemy szpinak. Sery ścieramy. Jogurt łączymy z przyprawami i serami (zostawić odrobinę goudy do dekoracji). Kiedy szpinak będzie gotowy dodajemy jogurt z serami oraz makaron. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się serów.
Smacznego
Uwielbiam tego typu makarony! Narobiłaś mi ogromnej ochoty, chyba dziś to wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńI teraz cały dzień będzie za mną chodził szpinak :)
OdpowiedzUsuńKocham makaron ze szpinakiem :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, a szczególnie w takim połączeniu :)
OdpowiedzUsuńTeż mam genialną pogode i zaliczyłam spacer na molo ♥
OdpowiedzUsuńMakaron genialny! :D
Uwielbiam takie szpinakowo-serowe wariacje:-)
OdpowiedzUsuńMmmm, a miałam dzisiaj na obiad robić szpinak! Jutro zrobię z nim pierogi, nie ma bata. :D
OdpowiedzUsuńPogoda cudowna, spacerowałam chyba 3 godziny ^^
koniecznie do zrobienia :D
OdpowiedzUsuńPysznie i cudnie zielono, makaron prezentuje się wiosennie :)
OdpowiedzUsuńo w mordę!!!! idę zrobić bo nie wytrzymam!!!!
OdpowiedzUsuńpodoba mi się ten przepis! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!