Znacie mleczne kanapki? Sklepowe mleczne kanapki?!
Dużo cukru i chemii.
Możemy też sami zrobić wersję domową! Wersję fit!
Moi pacjenci uwielbiają dni z mleczną kanapką na drugie śniadanie.
A Wy?
Skusicie się?
Koniecznie dajcie znać!!!
Mleczna Kanapka
60g mąki pszennej
1 jajo
50g maślanki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15g kakao
10g WPC (opcjonalnie)
ulubione słodzidło
Jajo wymieszać z maślanką. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wpc przesiać do miski. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
I tu pojawia się kilka opcji.
- mikrofala, kilka minut, odpowiednie naczynie do mikrofalii
- patelnia, smażymy jak omlet
- piekarnik (15 minut)
150g jogurtu naturalnego
50 ml wody
1 łyżka żelatyny
słodzidło
W wodzie rozpuścić żelatynę. Poczekać do ostudzenia i wymieszać z resztą składników.
Odstawić do lekkiego stężenia.
Ciasto odpowiednio pokroić. W zależności w jakiej formie upiekliśmy je.
Na ciasto dać stężały jogurt, położyć drugą połówkę ciasta i schłodzić.
Opcjonalnie polać czekoladą <3
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz