niedziela, 3 maja 2015

Wafle ryżowe z czekoladą


Lubię wafle ryżowe. Często zastępują mi pieczywo. Są chrupiące i można je zabrać wszędzie. W sklepach coraz częściej wpadam na te z polewą czekoladą. A, jako czekoholiczka często je kupuję.
Za tanie nie są... Dlatego można zrobić w domu własną wersję!
W dodatku sami wybierzemy ulubioną czekoladę i ewentualnie coś jeszcze dorzucimy.
Wykonanie zajmie parę chwil, a później w zależności od czekolady czekamy aż stwardnieje i zajadamy.




Wafle ryżowe z czekoladą
wafle ryżowe
czekolada < u mnie duża kostka na każdego wafla >
wiórki lub inne dodatki

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ja daję dodatkową kostkę czekolady, bo zostaje na ściankach naczynia.
Wafle smarujemy czekoladą i ewentualnie posypujemy dodatkami.
Odstawimy do stwardnienia czekolady.
Smacznego

2 komentarze:

  1. Uwielbiam kiedy z prostego bazowego produktu wychodzą takie cuda. Brawo !
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...