wtorek, 3 czerwca 2014

Pesto z botwiny

Po przyrządzeniu tarty z botwiną zostało mi mnóstwo liści. A, że w kuchni nic się nie może zmarnować zrobiłam pesto. Wyszło ciekawe w smaku. Smaczne i pożywne.



Pesto z botwiny
1 pęczek botwiny
2 łyżki słonecznika i pestek dyni
2 łyżki oliwy
2 łyżki parmezanu/ grana padano
2 ząbki czosnku
sól/pieprz
Zielone liście dokładnie umyć. Pestki podprażamy na suchej patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki blendujemy. Doprawiamy do smaku i przechowujemy w lodówce.

5 komentarzy:

  1. Muszę wypróbować!:)

    Zapraszam do mnie! Dziś przepis na kurczaka w przepysznej marynacie!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. woow takie pesto musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Botwinka jest super, dobrze choć raz na tydzień w tym okresie zjeść dla zdrowia

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...