wtorek, 20 maja 2014

Pesto brokułowe

Oficjalnie tej niedzieli zostałam maratonistką.
A, jak biegacze to makaron.
Ulubiona forma podania to właśnie brokułowe pesto. Lekkie, sycące i dające niezłego kopa.



Pesto brokułowe
1 brokuł
2 łyżki słonecznika/pestek dynii
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
sól/pieprz

+ makaron

Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Na teflonie podprażyć pestki. Przy użyciu blendera zmiksować brokuł, słonecznik, olej i wyciśnięty czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego Makaron na zielono Posiłek dla maturzysty Piknik majowy

4 komentarze:

  1. jadłam kiedyś takie podobne z masłem orzechowym i było mega :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam brokuła, ale w takiej formie jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brokuły to samo zdrowie, na pewno warto robić je na obiad. Polecam

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...