Idealny sposób na podanie mięsa. Wygląda ciekawie i smakuje
pysznie.U mnie z czerwoną soczewicą i duszonym na maśle i czosnku jarmużem.
W wirtualnej kuchni z
Panna Malwinna http://filozofiasmaku. blogspot.com/
Mirabelka http://mirabelkowy.blogspot. com
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
5 pieczarek
100g mięsa mielonego
Sól/pieprz/czosnek/papryka
1 łyżeczka oliwy
Pieczarki obrać i umyć. Nóżki zetrzeć na tarce i wymieszać z
mięsem mielonym odpowiednio doprawionym. Mięso podzielić na 5 części i nadziać
pieczarki. Posmarować oliwą.
Piec 30min w 170stopniach.



Takie pieczarki, to ulubione danie mojego męża ;) Nie zapomnij dodać do akcji pieczarkowej :)
OdpowiedzUsuńPieczarki z mięskiem to jest to co lubię ;)
OdpowiedzUsuń