Wraz z Sylwią znowu postanowiłyśmy pogotować razem<znowu>.
Ostatnio było awokado.
Teraz to ja za proponowałam cobbler z rabarbarem. Przepis dowolny.
Wyszło smacznie. Owoce pod lekkim ciastem.
Cobbler z rabarbarem /1 miseczka/
4 łodygi rabarbaru
1 łyżeczka miodu
Rabarbar obrać i pokroić. Poddusić na małym ogniu do zmięknięcia.
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka masła /czubata/
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 jajka
50ml jogurtu naturalnego
chlust mleka
Składniki na ciasto wymieszać. Jeśli będzie za gęste rozrzedzić odrobiną mleka.
Naczynie żaroodporne/ miseczkę wysmarować masłem, wyłożyć owoce i zalać ciastem.
Piec 40min w 180stopniach.
Podawać z lodami.
Pycha! Dzięki za wspólne gotowanie :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się genialnie. Świetny blog. Zapraszam również na mojego - chilicake.blogspot.com :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wam się udało to "coś" :) !
OdpowiedzUsuńO nie, nie podawać z lodami!^^ Wtedy traci się cudowny ciepły smak samego wypieku:)) No dobra, to ja jestem uprzedzona:p
OdpowiedzUsuńPieczcie razem częściej, smacznie Wam idzie:)
dobrze Wam idą te akcje :) a podanie w takiej ślicznej filiżance to dobre posunięcie :)
OdpowiedzUsuńPorwałabym teraz jako ' przed ' obiadowy deser:p
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona pomysłem ^^
OdpowiedzUsuńŚlicznie podane :)
Niedlugo ZROBIE TO! Ostatnio robilam rabarbar pod kruszonka, wszystkim bardzo smakowalo, trzeba powtornie zabrac sie za rabarbar :D
OdpowiedzUsuńKusie tym, oj kusicie :) U mnie dziś podobne smaki, zostało mi trochę rabarbaru, więc chyba wykorzystam go w ten sposób :)
OdpowiedzUsuńna pewno musiało być pycha, lubię takie zapiekane dania ;)
OdpowiedzUsuńkwaśny rabarbar pod słodkim ciastem, to musi być pyszne! koniecznie do zrobienia jeszcze w tym sezonie ;)
OdpowiedzUsuńsuper smacznie!
OdpowiedzUsuńmm.. pyszności:D
OdpowiedzUsuńSama nie wiem które zrobic najpierw - Twoje czy Sylwii :D Oba prezentują się pysznie i na pewno obu wypróbuję póki sezon rabarbarowy trwa :D
OdpowiedzUsuńone są bardzo podobne :D ja użyłam po prostu jogurtu i dodałam trochę jajka. w smaku na pewno takie same
UsuńPomieszałam trochę Twój przepis z tym Sylwii i zrobiłam to cudo. Wyszło przepyszne, dziękuję za przepis! :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie i ładną masz zastawę:)
OdpowiedzUsuńAkurat mam w ogródku rabarbar ;D Świetny pomysł ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://gotowanie-po-mojemu.blogspot.com
podoba mi się, proste i szybkie, a rabarbaru u mnie nie zabraknie, wręcz przeciwnie, mama rozdaje krzaczki ;)
OdpowiedzUsuńO, to mi się podoba! :)
OdpowiedzUsuń