Byłam zaskoczona, że tak bardzo mi posmakowało.
Słodki, wyrazisty, soczysty.
Cynamon, miód i pomarańcza.
Wartość odżywcza kurczaka
Kurczak z ryżem
Kurczak w pomarańczach i ryż curry
1 torebka brązowego ryżu
1 łyżeczka curry i sól
Ryż gotujemy. Wodę solimy i dodajemy curry.
2 piersi z kurczaka
1 pomarańcza
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka miodu
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka oliwy z oliwek
Z 3/4 pomarańczy wyciskamy sok. Mieszamy go z cynamonem, miodem, solą i pieprzem.
W soku namaczamy przez kilka godzin kurczaka.
Smażymy na rozgrzanej oliwie. I dekorujemy resztką pomarańczy.
Zdecydowanie moje smaki :) A do tego tak pięknie podane!
OdpowiedzUsuńPrzegięłaś pałę. Cieszyłam się z kanapek a Ty wyjeżdżasz z czymś takim ♥
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie smaki :)
OdpowiedzUsuńzrobię na pewno!
a poza tym-piękne zdjęcia ;d
dzięki :D ciągle się uczę
Usuńzrób koniecznie
Wiem co dzisiaj na obiad :D
OdpowiedzUsuńTylko muszę kurczaka pominąć, bo nie mam :P
świetne ! nigdy tak nie jadłam ,ale pomysł na kurczaka bardzo mi się podoba ;D
OdpowiedzUsuńKolorowe, bardzo apetyczne danie :) A te pomarańcze to ciekawy dodatek.
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na obiad:) bardzo lubię kurczaka w pomarańczach albo miodowej glazurze:)
OdpowiedzUsuń