Ulubione gofry.
Są ciężkie, zbite sycące i mocno aromatyczne.
Przepis wzięłam z Makaronu i Rodzynki, jednak ja do swoich daję jajko. Jadłam obie wersje i obie są równie pyszne. Jednak skoro nie jestem weganką, a jajka są zdrowe i mają świetny skład to czemu je pomijać.
Bez zbędnych dosładzaczy. Są pyszne właśnie takie.
Polecam!
Najlepsze z masłem orzechowym. Ale znam też osoby którym smakują z masłem orzechowym i mizerią :D
Owsiane gofry bananowe (4 gofry)
1szkl mąki pełnoziarnistej
1/2 szkl płatków owsianych
1 jajko
szczypta soli
1 duży banan
1 łyżka roztopionego masła
1/2 szkl mleka
cynamon
Banana rozgniatamy. Składniki łączymy i pieczemy gofry.
Masło orzechowe i mizeria to naprawdę odważne połączenie:)
OdpowiedzUsuńPodane jak powyżej zjadłabym o każdej porze dnia i nocy:D
To idealne połączenie ♥
UsuńŚwietne, zapisuję! <3 Z płatkami jeszcze nie próbowałam ;D
OdpowiedzUsuńOmnomnom. Jak na nie patrzę, tylko to wydaje mi się odpowiednim komentarzem :D
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić zdjęcia tym z masłem orzechowym :D
UsuńBo w tym wydaniu są najlepsze!
Ojj tak! Genialne gofery z mizerią i masłem!
OdpowiedzUsuńBananowe z mizerią?:D
Usuń:D Olali smaki
Usuńmam zdjęcia na dowód xD
Nie,nie jestem w ciąży.
UsuńPo prostu mi smakuje ;D
wyglądają przepysznie ;D
OdpowiedzUsuńrobiłam je raz i były pyszne, więc nie wiem, jak ja mogłam o nich zapomniec.. dzięki za przypomnienie:D
OdpowiedzUsuńpodobają mi się te gofry , pyszne i zdrowe ! muszę w końcu użyc mojej gofrownicy...
OdpowiedzUsuń