poniedziałek, 22 października 2012

Makaron-ricotta-cytryna-pistacje

Ktoś poprosił o przepis na obiad. A więc o to i on. Szybki. Smaczny. Uwielbiam połączenie ricotty i pistacji przełamane kwaskowatością cytryny. Polecam jako wegetariański obiad dla całej rodziny.




Aksamitny cytrynowy makaron z fasolką i pistacjami /2porcje/
2 porcje makaronu
100g ricotty
1 łyżka śmietany gęstej /można pominąć lub użyć gęstego jogurtu/
2 łyżki soku z cytryny
200g fasolki szparagowej
garść pistacji
sól/pieprz

Makaron i fasolkę gotujemy. Ricottę mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny i przyprawiamy. Makaron odcedzamy i przekładamy do garnka w którym go gotowaliśmy. Dodajemy fasolkę, sos z ricotty i mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Podajemy posypane pistacjami.
Smacznego

2 komentarze:

  1. nie dodawalam nigdy orzechow do obiadu, musze sprobowac ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. o ile uda mi się nie wyjeść wszystkich pistacji przed obiadem, to skuszę się na ten przepis ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...