niedziela, 12 sierpnia 2012

Nadziana papryka


Uwielbiam paprykę i uwielbiam pieczarki! Robiąc pizze dla brata i siebie na obiad pomyślałam, że dlaczego by nie wykorzystać tego, że piekarnik jest już włączony i przy okazji nie nadziać papryki?!
Pieczarki wszak już pokrojone i uduszone miałam... a papryka patrzyłam na mnie z koszyka tak, że się nie mogłam oprzeć. Więc do pizzy miałam mały dodatek! 


Papryka z pieczarkami
1 papryka
1 łyżeczka oleju
150g pieczarek
1/2 cebuli
sól/pieprze
Cebulę i pieczarki obsmażyć na oleju. Ściąć wierzch papryki i wyczyścić środek. Paprykę nadziać pieczarkami, przykryć kapelusikiem. Zapiekać w piekarniku 20min w 170stopniach.

11 komentarzy:

  1. Muszę zrobić te papryki, bo już kilkakrotnie je widzę;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmmmmmmm! Znowu czytasz mi w myślach! :) Tylko, że ja chcę je nadziać farszem mięsno-ryżowo-pieczarkowym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jadłam już kiedyś nadzianą ,ale mielonym , ta musi być jeszcze lepsza !

    OdpowiedzUsuń
  4. Też często robię jakieś eksperymenty przy okazji pieczenia pizzy czy ciasta. Smakowicie wygląda. Zielona papryka to chyba moja ulubiona:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Same pyszności na tym blogu !! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie papryki nadziewane! ja zawsze daje jeszcze ryż do środa :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. surowa papryka niestety nie dla mnie ae pieczona jak najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pieczarkami jeszcze nie faszerowałam papryki, chętnie spróbuję. Abym mogła zaakceptować przepis w akcji proszę o uzupełnienie wpisu o banerek/zaproszenie. Ania

    OdpowiedzUsuń
  9. pysznie nadziana, ale wypchana

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...