piątek, 24 lutego 2012

Orzechowe placki z serka wiejskiego


W końcu jestem w domu! W ukochanym domku! Stęskniłam się strasznie za wszystkimi. Za rodziną, domem, zwierzętami i przyjaciółmi! Do wtorku sobie posiedzę tutaj. A potem wracam do studenckiego życia. 
Właśnie w piekarniku piecze mi się ciasto i babeczki które zabieram do przyjaciółki, bo jadę na noc. Piekę marchewkowe, ponieważ jego kawałek będę mogła zjeść. Bo trwam w moim postanowieniu nie jedzenia słodyczy, przede wszystkim kupnych. Ale w paranoję nie popadam i dlatego piekę sama. 
Tymczasem dodaję już dawny przepis na przepyszne placki których orzechowy aromat podbija kubki smakowe!


Orzechowe placki z serka wiejskiego
100g serka wiejskiego
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka miodu
łyżka słonecznika
łyżka orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym teflonie.
 Smacznego

14 komentarzy:

  1. Puszyste, w pięknym kolorze. Bardzo smakowicie zapowiadają się te placki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie! Też chciałabym umieć robić takie równiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super:) i czekam na kolejne "domowe" przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł na placki z serka wiejskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. do wypróbowania ;d
    wyglądają cudownie takie grubaśne ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. orzechowych jeszcze nie jadłam, ale pokuszę się o przygotowanie tylko z innymi orzechami, bo włoskich nie lubię.

    OdpowiedzUsuń
  7. kusząco się prezentują, pasowałyby mi na jutrzejszy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  8. nie mogę się przkonać do wiejskiego na ciepło i w plackach jakooś :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny przepis ! Z pewnością wypróbuję ;D Czarodziejko =*

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam z serka wiejskiego, a orzechowe muszą być jeszcze pyszniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  11. oj zjadłabym takiego placka! z serkiem wiejskim nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. oj, nie jadłam jeszcze.
    ale wyglądają naprawdę apetycznie ;]

    OdpowiedzUsuń
  13. Hej,
    Wczoraj zrobiłam sobie placki na kolacje. Za pierwszym razem nie miałam masła orzechowego, ale tym razem miałam, dodałam i smak był dużo lepszym niż za pierwszym razem.
    A dodaktowo każdego placka po usmażeniu posmarowałam odrobiną powidła śłiwkowego (mojej mamy) i posypałam płatakami migdałów:)
    Efekt murowany:) polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. serek wiejski, masło orzechowe -po takich placuszkach na śniadanie chyba nic nie może już zepsuć dnia ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...