środa, 21 grudnia 2011

Spaghetti z jagodami

Jak już pewnie zauważyliście, uwielbiam makaron! Ziemniaki mogłyby dla mnie nie istnieć... no chyba, że młode z koperkiem :D Wolę kasze, ryż no i oczywiście makaron :D
Zazwyczaj jadamy go w wersji wytrawnej, a ja proponuję wam na słodko! Z jagodami!
Muszę się wam pochwalić, że dzisiaj jadę do domu!! Bardzo się cieszę! Jeszcze tylko kolokwium z chemii i na pociąg!!




Spaghetti z jagodami
60g makaronu spaghetti (u mnie durum)
100g serka wiejskiego
2 łyżki miodu
2/3 szklanki mrożonych jagód
płatki migdałów

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jagody rozmrażamy. Najlepiej w jakimś kubeczku, żeby sok został w nim jak się będą rozmrażać. Można je trochę podziabać widelcem. Dodajemy 1 łyżkę miodu. Wieśniaka mieszmy z drugą łyżką miodu. Cało oprószamy płatkami i zajadamy :D

6 komentarzy:

  1. Trafiasz w moje gusta! Bardzo lubię to połączenie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ... a ty znowu kusisz :)))
    pychotka to musi być!!!

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Makarony lubię i wytrawne i na słodko. Bardzo fajne połączenie, będę musiała wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ach, kocham Twój obiad! ja niestety nie zamroziłam sobie jagód na zimę :(

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...