czwartek, 25 lipca 2013

Black forest gorąca czekolada


Black forest. Czyli deser z wiśniami i czekoladą. Gotowałam we wspólnej kuchni.
Długo zastanawiałam się co przygotować.
Ciasto? Sernik?
Padło na gęstą, lekko słodką, kremową gorącą czekoladę.
Wyszło pyszne.
Możemy pominąć wiśnie lub dodać inne owoce.



 
Black forest gorąca czekolada
100ml mleka
50ml kremówki
30 g gorzkiej czekolady
50 g wiśni wydrylowanych
+bita śmietana/ czekolada/ wiśnie   do dekoracji

Mleko zagotować z kremówką i wiśniami. Dodać czekoladą i na małym ogniu mieszać aż się roztopi.
Podawać udekorowane bitą śmietaną lub innymi dodatkami.

14 komentarzy:

  1. Hej, ale gorąca czekolada teraz? to chyba na zimę raczej. Aktualnie to chętniej bym ją dodatkowo zmroziła :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł miałaś - Black Forest w wersji pitnej :D

    OdpowiedzUsuń
  3. gęsta czekolada do pica ! wygląda pysznie *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. Coś czuję że jedna porcja to by było zdecydowanie za mało :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Taką kremową, gorącą czekoladę to ja mogę i latem pić :D Bym się podwójnie rozpływała.

    OdpowiedzUsuń
  6. oj to musi byc niebianski smak, uwielbiam czekolade :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Porywam razem z kubeczkiem :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...