poniedziałek, 10 czerwca 2013

Rabarbarowy Kisiel

Był cobbler, był placek.
Czas na kisiel.
Jestem z tych co wolą budyń, ale na pyszny, domowy kisiel też się skuszę.
Kwaskowo-słodki.
Gotowałam z


Rabarbarowy Kisiel
4 laski rabarbaru
1 szklanka wody + 1/2 szklanki wody
2 łyżki cukru
1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
Rabarbar umyć, obrać, pokroić. Gotować na małym ogniu z szklanką wody i cukrem do całkowitego rozpadu rabarbaru.
W 1/2 szklanki wody rozmieszać skrobię. Wlać do garnka. Gotować, energicznie mieszając na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podawać z bitą śmietaną, owocami.

13 komentarzy:

  1. Mmm, pychotka! I choć ja też wolę budyń, na taki kisiel skusiłabym się bez chwili wahania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taki z chęcią bym się skusiła, piona za budyń! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Super :) Nie taki kisiel trudny, jak myślałam :)
    A chciałam Cię jeszcze spytać, w jakim mieście studiujesz?
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Nic tylko Was brać wszystkie do kuchni i zagonić do gotowania pyszności!:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny pomysł z tym wspólnym gotowaniem może kiedyś też się załapię :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajny pomysł, już wiem co zrobię z maaasą rabarbaru ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda świetnie, mam pęczek mini rabarbarków może zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award :) Zapraszam na http://kulinarnezmagania.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  9. Kisiel z włosami :)
    Z blond włosami! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. kisiel- to takie proste?! zrobię go sobie jutro ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo mi miło, że zostawiasz komentarz

Cenneo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...